Τίτλος: It (Το Αυτό)

Σκηνοθέτης: Andy Muschietti

Παραγωγή: 2017

Δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά για το “It” του Muschietti: επίπεδη σκηνοθεσία που όμως λειτουργεί σε αυτή την (σχεδόν) εφηβική ταινία φαντασίας-τρόμου. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για ένα επικό αμερικάνικο δημιούργημα: σωστές ερμηνείες, γραμμική αφήγηση, εντυπωσιακά εφέ και το παρωχημένο soundtrack (το οποίο όμως ακούγεται ιδιαίτερα «μπανάλ» στη συγκεκριμένη ταινία). Μάλλον ένα πιο ευφάνταστο soundtrack, μια πιο σκοτεινή προσέγγιση και λιγότερο CGI στον περιβόητο κλόουν Pennywise (η ερμηνεία -αν και ελάχιστη- είναι άψογη) να απογείωναν, κάπως, την ταινία. Το σενάριο αφήνει ανοιχτά κάποια ερωτήματα που στο βιβλίο απαντώνται, ενώ για λόγους copyright οι μορφές που παίρνει ο Pennywise περιορίζονται σε δύο-τρεις. Από τη στιγμή που η ταινία καλύπτει το μισό βιβλίο μόνο, ας υποθέσουμε ότι περαιτέρω εξηγήσεις θα δοθούν στο σίκουελ. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι το φανταστικό στοιχείο, η 80s ατμόσφαιρα που έχει αποδοθεί εξαιρετικά, και οι σωστές αναλογίες των κινηματογραφικών στοιχείων, την ξεχωρίζουν από την πληθώρα παρόμοιων ταινιών.

 

Προσωπική Αξιολόγηση: 2 / 10

 

 

1 COMMENT

Αφήστε το σχόλιό σας (Αφήνοντας σχόλιο συμφωνείτε ότι το όνομα σας, email και ιστοσελίδα σας θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησης σας για να υπάρχουν την επόμενη φορά που αφήσετε σχόλια. Διαβάστε επίσης την πολιτική της Akismet για επεξεργασία σχολίων παρακάτω.)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.