Συστημα Βαθμολογησης

Οι βαθμολογίες είναι άκρως υποκειμενικές. Ωστόσο, υπάρχει μία λογική στον τρόπο που εφαρμόζονται, ανάλογα με τη μορφή τέχνης:

Ταινίες
Οι ταινίες βαθμολογούνται σε κλίμακα από το 0 έως το 10. Το 10 σημαίνει ότι η ταινία είναι αριστούργημα, συγκρίσιμη με τα μεγάλα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ωστόσο, ο όρος αριστούργημα δεν περιορίζεται μόνο στον κλασικό κινηματογράφο, αλλά θα μπορούσε να λάβει υπόψη του και σύγχρονες δημιουργίες.

Μουσική
Για τις κριτικές CD κλασικής μουσικής χρησιμοποιείται σύστημα βαθμολόγησης με αστεράκια, από 1 έως 5. Επειδή η ποιότητα των άλμπουμ κλασικής μουσικής που κυκλοφορούν είναι τις περισσότερες φορές αρκετά ανώτερη από την ποιότητα των σύγχρονων ταινιών, οι βαθμολογίες κλασικής μουσικής θα κυμαίνονται συνήθως στα 4-5 αστεράκια. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ποιοτικές ερμηνείες θα παρουσιάζονται σε αυτό το site.

Βιβλία
Οι κριτικές βιβλίων δεν υπόκεινται σε κανένα σύστημα βαθμολόγησης. Ο συγγραφέας λειτουργεί ως αυτόνομη οντότητα και το δημιούργημά του αποτελεί προσωπικό μόχθο χωρίς τη βοήθεια που έχει ένας σκηνοθέτης ή μαέστρος/σολίστας, ο οποίος θα συνεργαστεί με ένα ολόκληρο επιτελείο για την παραγωγή του τελικού έργου. Είναι η άποψη του The High Arts Review ότι μία κριτική με σύστημα βαθμολόγησης για βιβλία θα ήταν άδικη. Ωστόσο οποιαδήποτε κριτική, θετική ή αρνητική, εμπεριέχεται στην ανάρτηση καθαυτή.